Prechod na navigáciu block menu Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu Hlavné menu 4 Prechod na navigáciu vodorovná

Tlačové správy 2019

Tlačová správa Handlová, 14.3.2019 Výrub stromov v okolí Handlovej končí. Prinášame odpovede od správcu lesov

O pracovné stretnutie požiadalo mesto z dôvodu viacerých otázok obyvateľov, ktorých zaujímalo, kde miznú stromy z okolitých handlovských kopcov. V stredu 13.3.2019  primátorka mesta Handlová Silvia Grúberová a zástupca primátorky Radoslav Iždinský privítali riaditeľa LESY Slovenskej republiky, š.p., Odštepný závod Prievidza (ďalej Lesy SR, š.p.) Jána Mokrého a Marcela Trgiňu, vedúceho lesnej správy Prievidza. Viac ako hodinové stretnutie otvorilo mnohé otázky. Témami sa stali stabilizácia územia, pôdoochranná funkcia lesa, využívanie lesných ciest ale i legislatíva. Zaujímavosťou je hlbšia história. Prvé „zákony o lesoch“ pochádzajú z obdobia vlády Márie Terézie, vďaka čomu sú slovenské lesy v dobrej kondícii. Zákon nastavil pravidlá aj v obhospodarúvaní lesov. Celú tlačovú správu zo 14.3.2019 nájdete v súbore na stiahnutie po kliknutí sem.

Tlačová správa Handlová 14.3.2019 V Handlovej začíname s kompostovaním. Zbierajú sa konáre zo záhrad a v apríli odovzdá mesto obyvateľom rodinných domov nádoby na bioodpad

V termíne od 15. marca do 15. apríla 2019 môžu Handlovčania konáre s dĺžkou do dvoch metrov uložiť v dvadsiatich šiestich lokalitách mesta, ktoré spoločnosť HATER-HANDLOVÁ spol. s r.o. označila informačnými tabuľkami. Konáre sa stanú základom pre organické hnojivo – kompost. Celú tlačovú správu zo 14.3.2019 nájdete v súbore na stiahnutie po kliknutí sem. Mapu a zoznam lokalít, kde budú umiestnené informačné tabuľky nájdete v súbore na stiahnutie po kliknutí sem.

Tlačová správa Handlová 8. marec 2019 Práce na rekonštrukcii handlovskej plavárne si bola pozrieť primátorka mesta

Návštevu handlovskej plavárne, ktorá je od 27.12.2017 v rekonštrukcii, absolvovala v stredu 6. marca primátorka mesta Silvia Grúberová a zástupca primátorky Radoslav Iždinský. Spolu so zástupcom investora B.T.I. spol. s r. o. Jánom Karom sa prešli priestormi plavárne, ktorá by tento rok mala začať poskytovať svoje služby. Napojenie na termálny vrt je stále otvorenou otázkou. Celú tlačovú správu z 8.3.2019 nájdete v súbore na stiahnutie po kliknutí sem Fotogalériu nájdete na našom FB po kliknutí sem

Tlačová správa, Handlová, 18.2.2019 Žijú medzi nami, mnohí ich nevnímame ako jedinečných, a predsa sú iní.  Na Kultúre 2018 ocenili štyroch jednotlivcov, štyroch Handlovčanov

V piatok 15. februára 2019 sa v sále Kultúrneho a spoločenského strediska v Prievidzi stretli tí, ktorí sú pre kultúru a zachovávanie tradícií na hornej Nitry dôležití. Konal sa večer spojený s poďakovaním a ocenením inštitúcií, kolektívov a jednotlivcov za rok 2018 , pôsobiacich v oblasti kultúry, hudby a umenia. Ocenenie si v 11 kategóriách prevzalo 35 jednotlivcov a 2 kolektívy pracujúce v oblasti kultúry na hornej Nitre. Medzi jednotlivcami si ocenenie odniesli aj štyria Handlovčania. Celú tlačovú správu z 18.2.2019 nájdete v súbore na stiahnutie po kliknutí sem.

Tlačová správa Handlová, 31.1.2019 V Handlovej sa pripravuje nový systém prideľovania bytov a tvorby poradovníkov

Od začiatku tohto roka sa pripravujú v Handlovej zmeny, ktorých cieľom je stanoviť transparentné kritériá prideľovania mestských bytov. Všetky zmeny budú realizované po schválení Mestským zastupiteľstvom Handlová (MsZ) v prvom štvrťroku 2019. Celú tlačovú správu z 11.2.2019 nájdete v súbore na stiahnutie po kliknutí sem

Tlačová správa Handlová, 31.1.2019 Od začiatku februára škrtajú na mestskom úrade v Handlovej nestránkový deň. Sledujú návštevnosť

Utorok 5. február 2019 bude na Mestskom úrade v Handlovej stránkový. S platnosťou od 1.2.2019 dochádza k zmene v stránkových dňoch Mestského úradu a pôvodne jeden nestránkový deň bude zrušený. Stránkové hodiny ostávajú zachované. Cieľom zmien je pri vytvorení vhodných pracovných podmienok zamestnancom mesta poskytovať služby obyvateľom vo vyššej kvalite. Celú tlačovú správu z 11.2.2019 nájdete v súbore na stiahnutie po kliknutí sem